četvrtak dec 18

Vesti2012

Nisville impressions 2013

ponedeljak, 26 avgust 2013 13:55
Misa BlamNisville2013

Nišville impressions

This year, as well as previous years we have received a lot of e-mails and phone calls from our performers with their impressoons during their stay in Nis.And here are some of them:

utorak, 16 oktobar 2012 14:17
Niška tvrdjava NISVILLE 2012

Utisci sa Nišvilla 2012

I ove kao i prošlih godine, dobili smo puno mailova od učesnika Nišvilla 2012 sa utiscimi o festivalu i boravku u Nišu. Evo nekih od utisaka:

sreda, 03 oktobar 2012 12:17
Niška tvrdjava NISVILLE

Nišville – priznata turistička manifestacija

 

 

Nakon vrlo zapaženog učešća na Sajmu omladinskog turima „Youth Fair“ održanom letos u Novom Sadu, Nišville Jazz Festival se ovih dana predstavio i na Sajmu turizma u Novom Sadu, koji je održan od 27. do 30.septembra 2012.

četvrtak, 30 avgust 2012 12:17

 

Niška tvrdjava

Završen Nišville 2012

I na kraju malo atmosfere sa NIŠVILLE 2012.

ponedeljak, 20 avgust 2012 08:17
Lepi Jova Lepi Jova

Lepi Jova – Earth Stage

Poslednje veče festivala otvorio je novosadski instrumentalni sastav ,,Lepi Jova“. Bend koji je osnovan 2008. godine je večeras niškoj publci predstavio kompozicije sa svog nedavno snimljenog albuma. Nove pesme su proizvod spajanja razlčitih stilova i to je sigurno ono što predstavlja njihov lični pečat. Već prvom numerom i energičnim izvođenjem su podigli publiku na noge i najavili dobar provod na završnici festivala. Publiku prijatno iznenadili i obradom pesme ,,Woodoo people“ u etno stilu.

nedelja, 19 avgust 2012 16:17
Dado La Familia

Open Stage program treće festivalske večeri

Open Stage program treće festivalske večeri istakao se raznolikošću muzičkih pravaca. Otvorio ga je flamenko bend La Familia iz Novog Sada. Publika je vidno uživala uz zvuke španske gitare, kastanjeta i flamenko igrača. Najsmeliji su čak pokušali da ponove neke pokrete i sami isprate muziku ovim plesom. Atmosfera je već od samog početka bila pozitivna i živa.

Nakon La Familia-e na scenu je stupio Old Gold Band iz Bugarske. Prostor oko scene, kafić i zelene površine sve do Planinarskog Doma prepunile su se posmatračima. Potpuno drugačija muzika, još življa atmosfera.

subota, 18 avgust 2012 14:17

Jame sesion

Izveštaj – Banovina, drugo veče

Svake večeri uživanje u džez muzici se nakon Sky i Earth stejdža nastavlja u dvorištu Banovine. Na sinoćnem, drugom Jam Session-u, vladala je prijatna atmosfera, a mogli su se videti i muzičari koji su svraćali nakon svojih nastupa na ostalim stejdževima. Zaduženi za dobre džez zvuke sinoć su bili lokalni bendovi kao i poznati džezer Miša Blam. Jedno od iznenađenja večeri je bio i nastup članova Yarona i Edena Bahar saradnika Amira Gwirtzmana sa Mišom Blam. Pored niških bendova nastupili su i vokalni sastav Jazzex i Pedjazz kvartet. U publici je bilo puno ljudi  koji su uživali u njihovom izvođenju što očekujemo i večeras.

petak, 17 avgust 2012 19:17
Dado Matine stage

Nišville promo karavan

Nišvil vam pruža dobru atmosferu i u samom centru grada na Matine stejdžu. Drugo festivalsko veče najavili su nam bendovi "My people", "Rap trio" i "La familia". Nišlije su uživale u raznovrsnom programu raspoloženih muzičara, a posebno oduševljenje publike izazvala je pesma "Cocaine" u izvođenju sastava "Rap trio". Matine stejdž je otvoren i naredna dva festivalska dana od 12 do 14h. Pridružite nam se, osetite atmosferu Nišvila!

petak, 17 avgust 2012 11:17
Dado Osibisa

Prvo veče Nišvil džez festivala

 

Prvo veče Nišvil džez festivala otvorila je JazzbookA, najmlađa džez grupa u Srbiji. Nakon nastupa ukrale smo im par minuta da ih priupitamo kako su zadovoljni nastupom, da li su uživali. Na ova pitanja uzbuđeno nam odgovaraju članovi benda:

petak, 17 avgust 2012 09:17
Dado B. Marković

Drugo vece na River stejdžu

 

Drugo vece na River stejdžu, na nišavskom keju, otpočelo je koncertom mesovitog sastava “My people”, čiji su članovi iz različitih gradova Srbije. Grupa poynata kako domaćoj tako i svetskoj world music I džez sceni, oduševila je sve prisutne. “Kafava” čuveni hit Šanbana Bajramovića je pesma kojom su završili svoj nastup odajući poštovanje izvođaču u čiju čast je i otvoren River stejdž.

sreda, 15 avgust 2012 20:17
Dado River stage

Nisville Jazz festival je počeo

 

U utorak 14. avgusta Nišville jazz festival je zvanično otpočeo koncertom na River stejdžu u kome su mogli da uživaju ljubitelji džeza.

utorak, 14 avgust 2012 20:38

 

Amir Sentimental

Mihail Yosifov sextet & The Sentimental Swingers

Rukovodeći se naslovom čuvene Elingtonove kompozije ”It Don`t Mean A Thing, If It Ain`t Got That Swing” šarmantni  ženski vokalni trio “Sentimental swingers” (Andronia Popova, Desislava Andonova i Vera Chandelle) i Sekstet Mihaila Josifova vraćaju nas u zlatno doba swinga repertoarom pesama Andrews sisters, francuskih šansona i savremenih pop pesama - a sve to u novim swing aranžmanima koji ostavljaju bez daha i teraju na ples.

utorak, 14 avgust 2012 19:38
Amir Ras&Irie

Ras Abraham & Irie Vibes

 

Rege sastav koji predvodi Ras Abraham - pevač koji je osim na rodnoj Jamajci stekao zavidnu popularnost i u USA i Evropi. Karijeru je počeo krajem šezdesetih godina u sastavu “The Slickers” koji je posle pobede na nacionalnom festivalu ubrzo postao najpopularniji bend na Jamajci. Pesma nastala kao reakcija na ekspanziju kriminala “Johny too bad” odmah dolazi na prvo mesto top liste.

nedelja, 12 avgust 2012 22:30

Jazz - život i(li) socio kulturna improvizacija!

“Džez kao socio-kulturna improvizacija” – Dr. Veselin Mitrović (Univerzitet u Beogradu, Filozofski fakultet, Beograd 2012) -  Četvrtak, 16. avgust, 18:00,

“Džezerski život” – Nat Hentof (prevod Mimica Petrović-Radovanović i Aleksandar Radovanović, Utopija, Beograd, 2012) – Petak, 17. avgust, 18:00

nedelja, 12 avgust 2012 22:10

Amir

Eyot - najoriginalniji srpski fusion band

Grupa Eyot iz Niša, po mnogima najuspešniji i najoriginalniji srpski fusion jazz sastav tokom poslednje decenije, dobila je čast da svojim nastupom u nedelju, 19. avgusta zatvori ovogodišnji Nišville jazz festival.

nedelja, 12 avgust 2012 20:09
Fotografi Photo

Sav taj Jazz, Bre - od danas do sutra!!!

Nišville jazz festival će u sklopu ovogodišnjeg izdanja predstaviti čak tri izložbe fotografija: „Sav taj Jazz“ - Aleksandra Plačkova, „Živeti od danas do sutra“ - Bojana Bonića i „Serbian Jazz, Bre“! – Ivana Grlića.

nedelja, 12 avgust 2012 18:17
Amir Amir

Amir Gwirtzman

Izraelski multiinstrumentalista Amir Gwirtzman nastupiće trećeg dana Nišville jazz festivala, u subotu 18. avgusta. Iako poznat po solo performansima, specijalno za ovu priliku Gwirtzmanu će se na sceni pridružoti još dva muzičara iz Izraela Yaron i Eden Bahar.

četvrtak, 09 avgust 2012 20:09
ef septet EF septet

EF Septet – spoj iskustva i mladosti

Po već ustaljenoj tradiciji, Nišville jazz festival i ove godine predstavlja još jedan odličan sastav iz Turske. U petak, 17. avgusta u glavnom programu nastupa EF septet, a ovaj sastav će se predstaviti publici u Nišu i okviru besplatnih programa na podnevnoj ceremoniji otvaranja na Matine stejdžu i iste večeri (četvrtak 16. avgust) na Open stejdžu u Tvrđavi.

petak, 03 avgust 2012 18:09
Gaspar Adrian Gaspar

Adrian Gaspar Trio ft. Gabriel Rosati & Lucian Nagy

Trio Austrijsog klaviriste Adriana Gaspara sa kojim će kao specijalni gosti nastupiti trubač i trombonista Gabriel Rosati i saksofonista Lucian Nagy - predstaviće se na Nišvillu u subotu 18. avgusta.

petak, 03 avgust 2012 15:09
Toni_Kitanovski Toni Kitanovski

Toni Kitanovski and Cherkezi ft. Oscar Salas

Toni Kitanovski & Cherkezi ft. Oscar Salas nastupiće u glavnom programu Nišvilla u subotu, 18. avgusta. Sastav predvodi makedonski gitarista, kompozitor, aranžer i profesor koji se tokom devedestih usavršavao na čuvenoj Berkli džez akademiji .

Strana 1 od 3